CLV-Rookgasafvoersystemen

CLV staat voor Combinatie Luchttoevoer Verbrandingsgasafvoer
Het CLV-systeem is een concentrisch systeem voor de gestapelde woningbouw, geschikt voor aansluiting van meerdere ventilatorgestuurde HR- of VR-ketels (type C42 en C43 toestellen). Hierbij geschiedt de afvoer van verbrandingsgassen via de binnenbuis en de toevoer van de verbrandingslucht via de ruimte tussen binnen- en buitenbuis. Een conventioneel CLV-systeem is gebaseerd op onderdruk, wat wil zeggen dat er in het collectieve rookgasafvoerkanaal onder alle omstandigheden een onderdruk ten opzichte van het luchttoevoerkanaal aanwezig is. Hierdoor zullen er nooit rookgassen terugstromen naar een toestel dat buiten bedrijf is.

Naast de voordelen, zoals ruimtebesparing en montagegemak, is het CLV-systeem vooral een veilig systeem. Doordat het systeem samen met de hierop aangesloten CV-ketels een gesloten systeem vormt kunnen er nooit schadelijke gassen in de woonruimtes terecht komen.

Sinds 2012 zijn wij ons meer gaan specialiseren in het renoveren van deze Rookgasafvoersystemen. Omdat deze systemen zich vaak bevinden in de constructie van een gebouw en de leidingschacht vaak verborgen zit achter badkamers en toiletten is het meestal niet mogelijk en wenselijk om deze schacht te openen.

Easy-liner B.V. heeft hier de oplossing voor! Door het huide systeem vanuit de binnenkant te voeren doormiddel van een hoogtechnologische liner uit duurzaam composiet met uitstekende prestaties en certificeringen voor zowel VR als HR toestellen. Door speciale gereedschappen en machines ontwikkeld door Easy-liner b.v. kunnen wij zowel het verticale kanaal als de horizontale aansluitstukken voeren met de liner, waardoor er een 100 procent kwalitatief systeem onstaat.

Foto’s